Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z kulisu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 2 l
zakwas buraczany 250 ml
sos sojowy do smaku
ocet winny do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z kulisu

Do gorącego (nie wrzącego) rosołu (drobiowo-wołowego) wlać zakwas buraczany (kulis z buraków-przepis znajduje się na moim profilu), wymieszać i doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym, sosem sojowym i octem winnym. Przelać do głębokich talerzy i posypać drobno posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak