Barszcz czerwony po mojemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 sztuka
  • marchewki

    3 sztuki
  • pietruszka korzeń

    1 sztuka
  • por

    1/2 dużej sztuki
  • ziemniaki

    60 dkg
  • ocet

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • majeranek

    3-4 łyżki
  • gotowane tarte buraczki

    60 dkg
  • przyprawa uniwersalna

    wg uznania
  • barszcz czerwony

    1 opakowanie
  • bulion

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszcz czerwony po mojemu foto
Porcję rosołową oczyścić, zalać ok. 3 litrami wody, zagotować, zebrać szumowiny.
Krok 2 - Barszcz czerwony po mojemu foto
Dodać kostki bulionowe, obrane i pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę, pokrojonego w półplasterki pora, barszcz czerwony w proszku. Gotować 15 minut.
Krok 3 - Barszcz czerwony po mojemu foto
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i majeranek.
Krok 4 - Barszcz czerwony po mojemu foto
Jak ziemniaki będą miękkie, dodać cukier i ocet (jak ktoś woli może go zastąpić sokiem z cytryny). Na koniec dodać starte, gotowane buraczki ćwikłowe. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i ponownie zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 14.05.2012 21:17
też często gotuje na wkładce mięsnej
Magdalena42 19.11.2011 16:15
fajna odmiana :)
Mati13 19.11.2011 15:05
pyszny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat