Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z boczku 5 l
burakiczerwone 2 szt.
koncentrat z buraków 200 ml
ocet 1 ?y?ka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
?mietana 125 ml
kie?basa cienka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony od Hamrocyka

Barszcz zwykle robi? na wywarze z boczku lub ?eberek , dzi?ki temu zachowany jest ?wietny aromat.Buraki kroj? na ?wiartki i wrzucam do wywaru , dodaje ?y?k? octu , kie?bas? kroj? na kawa?ki wedle uznania i wrzucam do wywaru , nast?pnie wlewam koncentrat z buraków .Gotuje do momentu a? buraki b?d? mi?kkie . Doprawiam kucharkiem i pieprzem , dodaje ?mietan?.
Podaj? z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 07.09.2012 10:08
boczek w?dzony , ?eberka niekoniecznie
krokodyl 07.09.2012 09:53
extra tylko pytanie czy ?ebra/boczek w?dzone maj? by? czy surowe? Pozdrawiam :)
dagmara020 07.09.2012 07:39
barszcz czerwony z kie?bas? nigdy nie jad?am tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak