Barszcz czerwony na zaswasie z kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    80 dkg
  • wywar z warzyw

    2 litry
  • kwas z kapusty

    1 szkl
  • śmietana

    1 szkl
  • sól

  • cukier

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i obrane buraki pokroić w cienkie plasterki, zalać wywarem z warzyw oraz kwasem z kapusty, dodać sól i cukier do smaku, gotować ok 30 minut. Przestudzony barszcz doprawić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Podawać z podlanymi tłuszczem ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 11.04.2011 14:27
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat