Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na zakwasie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas buraczany 0,5 l
ćwiartka z kurczaka 1 szt
sól do smaku
buraki ćwikłowe 2-3 szt
grzybek suszony
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na zakwasie

Buraki i mięso zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu . Zbieramy szumowiny. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je. Tak samo buraki. Wlewamy zakwas . dodajemy ziele , listek, sól , pieprz , grzybek 9 (namoczony wcześniej w wodzie)Gotujemy jeszcze z 10 min. Dodajemy majeranek. Podajemy z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 30.09.2013 21:16
bardzo lubię, nie tylko z uszkami
jozefinach 09.09.2013 18:48
Barszcz prezentuje się bardzo smakowicie.
Kulinarna Ja 09.09.2013 16:33
uwielbiam barszcz!
Łukasz15 18.08.2013 12:44
Pyszny barszczyk
Motorek 14.08.2013 15:04
dobra zupka
Seba 29.07.2013 10:37
Wygląda przepysznie
Beata23 26.07.2013 10:50
super barszczyk
romanrafal
romanrafal 15.06.2013 09:44
pyszny barszczyk
Alex_M 09.06.2013 11:16
bardzo dobre :)
Ewelina38 22.05.2013 11:42
taki barszczyk uwielbiamy całą rodzina :)
Iwusia 12.04.2013 20:32
dobry barszczyk
pajbek 06.03.2013 01:14
Pyszny barszczyk:-)
Anitapaj 26.02.2013 00:00
smaczne i ciekawy przepis;)
Kuchareczka2 23.02.2013 14:38
pycha
jasiek 21.02.2013 14:22
taki jak na wigilie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak