Barszcz czerwony na maślance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • buraki ćwikłowe

    3 szt
  • ząbki czosnku

    2 ząbki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1,5 łyżeczki
  • maślanka

    0,5 litra
  • woda zimna

    1,5 litra
  • kostka rosołowa

    1 szt

zaczepka

  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • woda

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszcz czerwony na maślance foto
Do garnka wlać maślankę i wodę.
Krok 2 - Barszcz czerwony na maślance foto
Buraczki umyć, obrać , pokroić w plastry.
Krok 3 - Barszcz czerwony na maślance foto
Dodać do maślanki i gotować chwilę.
Krok 4 - Barszcz czerwony na maślance foto
Po chili wyjąć buraczki , dodać liść laurowy, czosnek, ziele angielskie.
Krok 5 - Barszcz czerwony na maślance foto
Dalej gotować , dodać kostkę ,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Barszcz czerwony na maślance foto
Zrobić zaczepkę z mąki , śmietany i wody .
Krok 7 - Barszcz czerwony na maślance foto
Wlać na gotujący barszcz.
Krok 8 - Barszcz czerwony na maślance foto
Zagotować , posypać koperkiem i podawać z ziemniakami, z uszkami lub grochem jaśkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miodunka 20.03.2015 21:21
z maślanką jeszcze barszczu nie jadłam, ale chętnie spróbuję
kasiaw 20.03.2015 20:22
Chętnie wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat