Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na maślance

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

buraki ćwikłowe 3 szt
ząbki czosnku 2 ząbki
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1,5 łyżeczki
maślanka 0,5 litra
woda zimna 1,5 litra
kostka rosołowa 1 szt

zaczepka

mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 18 proc 3 łyżki
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na maślance

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać maślankę i wodę.
Krok 1 - Barszcz czerwony na maślance foto
2
Buraczki umyć, obrać , pokroić w plastry.
Krok 2 - Barszcz czerwony na maślance foto
3
Dodać do maślanki i gotować chwilę.
Krok 3 - Barszcz czerwony na maślance foto
4
Po chili wyjąć buraczki , dodać liść laurowy, czosnek, ziele angielskie.
Krok 4 - Barszcz czerwony na maślance foto
5
Dalej gotować , dodać kostkę ,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Barszcz czerwony na maślance foto
6
Zrobić zaczepkę z mąki , śmietany i wody .
Krok 6 - Barszcz czerwony na maślance foto
7
Wlać na gotujący barszcz.
Krok 7 - Barszcz czerwony na maślance foto
8
Zagotować , posypać koperkiem i podawać z ziemniakami, z uszkami lub grochem jaśkiem.
Krok 8 - Barszcz czerwony na maślance foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 20.03.2015 21:21
z maślanką jeszcze barszczu nie jadłam, ale chętnie spróbuję
kasiaw 20.03.2015 20:22
Chętnie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak