Barszcz czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 litry
  • buraki czerwone

    6 dużych
  • marchewki

    2 duże
  • ziele angielskie

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • por

    2 liście
  • natka pietruszki

  • Kwas cytrynowy Prymat

    szczypta
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyzeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • ziemniaki

    1 kg
  • kiełbasa śląska

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki, marchewki obrać i umyć.Pokroić w plastry.Natkę pietruszki i liście pora umyć.Wodę zagotować.Wszystkie składniki oprócz ziemniaków i kiełbasy wrzucić do gotującej się wody i wymieszać.Gotować około 45 minut.W międzyczasie ziemniaki obrać,umyć.Większe przekroić na mniejsze części. Ugotować (wedle upodobań można dodać sól).Kiełbasę pokroić w plastry i podsmażyć na rozgrzanej patelni.Podawać w następujący sposób: Ugotowane, odcedzone i utłuczone ziemniaki ułożyć na połowie talerza.Na tak przygotowane ziemniaki wcisnąć kilka plasterków kiełbasy.Na drugą połowę talerza wlać zupę.Można udekorować kleksem śmietany lub jogurtu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.08.2015 13:00
Też gotuję.
Ewa Wojtaszko 05.08.2015 21:52
dawno nie jadałam barszczu,,aż chyba zrobię na dniach
agaK. 05.08.2015 18:16
Ulubiona zupa mojego męża:)
agnieszka214 05.08.2015 17:29
bardzo smakowicie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat