Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
buraki czerwone 6 dużych
marchewki 2 duże
ziele angielskie 1
Liść laurowy suszony Prymat 1
por 2 liście
natka pietruszki
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
kostka rosołowa 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyzeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz
ziemniaki 1 kg
kiełbasa śląska 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraki, marchewki obrać i umyć.Pokroić w plastry.Natkę pietruszki i liście pora umyć.Wodę zagotować.Wszystkie składniki oprócz ziemniaków i kiełbasy wrzucić do gotującej się wody i wymieszać.Gotować około 45 minut.W międzyczasie ziemniaki obrać,umyć.Większe przekroić na mniejsze części. Ugotować (wedle upodobań można dodać sól).Kiełbasę pokroić w plastry i podsmażyć na rozgrzanej patelni.Podawać w następujący sposób: Ugotowane, odcedzone i utłuczone ziemniaki ułożyć na połowie talerza.Na tak przygotowane ziemniaki wcisnąć kilka plasterków kiełbasy.Na drugą połowę talerza wlać zupę.Można udekorować kleksem śmietany lub jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.08.2015 13:00
Też gotuję.
Ewa Wojtaszko 05.08.2015 21:52
dawno nie jadałam barszczu,,aż chyba zrobię na dniach
agaK. 05.08.2015 18:16
Ulubiona zupa mojego męża:)
agnieszka214 05.08.2015 17:29
bardzo smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak