Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
kości wędzone 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
por 1 kawałek
buraki 1 kg
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
buraczki konserwowe 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Kość wędzoną gotujemy aż mięso zacznie odchodzić od kości. Kość usuwamy, wywar przecedzamy. Do wywaru dodajemy obrane i pokrojone na kawałki warzywa, buraki kroimy w plastry. Jarzyny gotujemy z zielem ang i liściem laurowym.
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Warzywa gotujemy do miękkości, dodajemy buraczki konserwowe wraz z zalewą. Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Barszcz podajemy z uszkami, paluszkami, pierożkami pieczonymi, pasztecikami.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 10.01.2013 14:22
pychotka, już tęskno mi za Wigilią...
aisoglam 10.01.2013 05:07
Pyszny :)
aisoglam 10.01.2013 05:07
Pyszny :)
Vanilla
Vanilla 10.01.2013 00:25
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak