Barszcz czerwony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak czerwony

    4 sztuki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • ziarenka smaku

  • sól

  • pieprz

  • ocet

    2 łyżki
  • grzyby suszone

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1,5 litra wody, dodać grzybki, gotować ok 5 minut. Po tym czasie odcedzić buraki od barszczu i dodać ocet, ziarenka smaku, kostkę rosołową i przyprawy, gotować ok 10 minut na średnim ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat