Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerowny z fasolą

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 litr
włoszczyzna 1 pęczek
fasola Jaś 20 dkg
seler naciowy 2-3 łodygi
koncentrat barszczu czerwonego 1/2 szkl
sok z cytryny
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerowny z fasolą

Namoczoną wcześniej fasolę ugotować do miękkości. Warzywa obrać i umyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić na gotujący się bulion.
Kiedy warzywa zmiękną wyłowić je i pokroić w zapałkę. Dodać do bulionu razem z ugotowana fasolą. Wlać koncentrat. Dodać pokrojonego selera naciowego. Gotować jeszcze 10-15 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 07.01.2015 12:40
pyszny a jakie kolory
Pietruszka 06.01.2015 22:47
fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak