Barszcz biały na kapuście z Frankfurterkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • frankfurterki

    4 szt
  • zakwas na żurek

    1/2 butelki
  • czosnek

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • kapusta kiszona

    15 dag
  • grzyby suszone

    4 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kapustę, gdy już będzie miękka dodajemy kiełbaski, pokrojony czosnek, liść laurowy, majeranek i grzyby suszone, sól, pieprz. Gotujemy, następnie dodajemy zakwas, jeszcze chwilkę gotujemy.

Przygotowujemy zaprawkę: mąka i śmietanę łączymy razem, mieszamy i wlewamy do zupy, chwilkę jeszcze gotujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 01.10.2013 18:02
pyszne połączenie kwaśne - lubię
sylwia_mc 01.10.2013 15:56
nie próbowałam takiego jeszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat