Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały na kapuście z Frankfurterkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

frankfurterki 4 szt
zakwas na żurek 1/2 butelki
czosnek 2 szt
sól
pieprz
majeranek
kapusta kiszona 15 dag
grzyby suszone 4 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na kapuście z Frankfurterkami

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kapustę, gdy już będzie miękka dodajemy kiełbaski, pokrojony czosnek, liść laurowy, majeranek i grzyby suszone, sól, pieprz. Gotujemy, następnie dodajemy zakwas, jeszcze chwilkę gotujemy.

Przygotowujemy zaprawkę: mąka i śmietanę łączymy razem, mieszamy i wlewamy do zupy, chwilkę jeszcze gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 01.10.2013 18:02
pyszne połączenie kwaśne - lubię
sylwia_mc 01.10.2013 15:56
nie próbowałam takiego jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak