Barszcz biały

Barszcz biały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • zakwas na żur

    2 szklanki
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w mleku z wodą( pół na pół)i gotować do miękkości, odcedzić. Wywar z grzybów i zakwas zmieszać, doprawić i dodać pokrojony ząbek czosnku.Zagotować i trzymać chwilę na małym ogniu. Doprawić. Podawać z ziemniakami i gotowanymi jajkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat