Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo szybki torcik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 4 sztuki
mąka 4 łyżki
mąka ziemniaczna 4 łyżki
cukier 4 łyżki
krem do tortów truskawkowy 1 szt
borówki
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo szybki torcik

Kroki postępowania

1
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec w temp. ok. 180st.C na złoty kolor. Biszkopt ostudzić. Przekroić na pól
Krok 1 - Bardzo szybki torcik foto
2
Krem do tortów ubić według przepisu ( wlać do zimnego mleka i miksować około 3-4 minuty na puch , dodać łyżkę masła i znów zmiksować) . Przełożyć masą blaty biszkoptowe
Krok 2 - Bardzo szybki torcik foto
3
na wierzchu ułożyć borówki
Krok 3 - Bardzo szybki torcik foto
4
można poukładać na wierzch kawałki zastygniętej galaretki , ale nie koniecznie.
Krok 4 - Bardzo szybki torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 05.03.2014 19:11
świetny torcik
Łukasz15 04.05.2013 09:09
Z borówkami - super!
IlonaAlbertos 30.03.2013 21:54
Apetyczne ciasto.
pycia9 05.12.2012 21:49
pyszny
Wacław 06.10.2012 09:44
bardzo fajny przepis,pycha
ewaa 15.08.2012 09:59
szybki i smaczny
KasiaK90 14.08.2012 15:29
pycha
RenataZ-et 07.08.2012 08:27
szybki i jaki pyszny!!
Wafelek2601 01.08.2012 08:36
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak