Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo mięsna rolada

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
pierś z kurczaka 1 sztuka
ser żółty 30 gram
czosnek 2 ząbki
listki melisy mała garść
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo mięsna rolada

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przełożyć do miski. Czosnek i melisę drobno posiekać. Dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem i papryką. Dodać łyżkę bułki i wyrobić na gładkę masę.
Krok 1 - Bardzo mięsna rolada foto
2
Filet przekroić na pół i rozbić na duży kotlet,oprószyć solą i pieprzem. Na blacie rozwinąć folię spożywczą. Rozsypać na nią resztę bułki tartej. Rozłożyć mięso mielone, nadając mu kształt prostokąta.
Krok 2 - Bardzo mięsna rolada foto
3
Na mięsie mielonym ułożyć plastry kurczaka
Krok 3 - Bardzo mięsna rolada foto
4
Ser zetrzeć na dużych oczkach i posypać kurczaka. Zwijać w roladę pomagając sobie folią. Przełożyć do formy do zapiekania. Piec w 200 st., około 60 minut. Wyjąć z piekarnika i dać odpocząć. Pokroić na plastry. Smacznego!
Krok 4 - Bardzo mięsna rolada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katerinaJ 07.04.2015 09:41
:) Pychotka
Pani Domu 06.04.2015 21:24
ciekawy pomysł
wwwiolka 06.04.2015 21:20
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak