Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo jagodowy Raj .

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3
cukier 15 dag
mąka pszenna 8 dag
mąka ziemniaczna 5 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żylatyna 2 łyżeczki
jagody 1 kg
śnieżka 1 opakowanie
mleko 2% 200 ml
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo jagodowy Raj .

Białka z jajek ubić z cukrem . Pianę wymieszać z żółtkami z 2 rodzajami mąki i proszkiem do pieczenia . Ciasto rozsmarować na blasze pokrytej pergaminem i piec 8 min w temp 200 stopni . Jagody opłukać i przebrać , mleko i śnieżkę wlać do wysokiej miski i ubić mikserem ok . 5 min połączyć z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody i połową jagód . Ciasto rozciąć na pół przełożyć śnieżką . Przykryć biszkoptem . Posypać resztą owoców i polać tężejącą galaretką rozrobioną w 1/4 litrze wody . Schłodzić . Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.10.2013 20:46
na pewno smaczne;)
Magula 05.08.2013 09:54
Oj pysznie jagodowo mniam
Agnieszka-87-25 05.08.2013 08:07
lekkie ciacho na lato!
kriko 05.08.2013 08:00
super ciasto
Krzysztof15 05.08.2013 07:53
pyszne ciasto
Krakowianka 05.08.2013 07:35
idealne wakacyjne ciasto!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak