baranina na dziko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    1 kg
  • czosnek

    5 ząbków
  • ocet

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • liść laurowy

  • papryka

    3 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • jabłka

    3 szt.
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie oczyścić z błon, tłuszczu; natrzeć solą, roztartym czosnkiem oraz innymi przyprawami. Zawinąć w ściereczkę namoczoną octem i pozostawić na sześć dni by mięso skruszało. Po tym czasie mięso dokładnie wypłukać, osuszyć i obtoczyć w mące następnie usmażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Usmażone mięso przełożyć do rondla z odrobiną tłuszczu, pokrojoną w krążki cebulą, papryką i jabłkami dusić- pod przykryciem, do momentu aż mięso będzie miękkie. Nagrzać piekarnik, pieczeń oblać śmietaną, wstawić do piekarnika i lekko zrumienić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alinka45 26.06.2012 23:38
rewelka
alaaa 12.04.2011 19:18
super,,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat