Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banoffi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
śmietana kremowa 30% 200 ml
cukier 2 łyżki
masa krówkowa 1 puszka
banan 3 sztuki
herbatniki 4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Banoffi

Kroki postępowania

1
Herbatniki wrzucamy do blendera i kruszymy na bardzo drobno. Mieszamy je z miękkim masłem. Rozkładamy masę na tortownicy. Wkładamy na 30 minut do lodówki.
Krok 1 - Banoffi foto
2
Kładziemy na herbatniki masę krówkową.
Krok 2 - Banoffi foto
3
Banany obieramy, kroimy na plasterki i układamy na masie.
Krok 3 - Banoffi foto
4
Śmietankę ubijamy z cukrem. Rozkładamy na bananach. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Krok 4 - Banoffi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycholka 05.06.2013 14:34
Slinka cieknie :). Super prosty przepis.
Angelika10 24.02.2013 10:54
pychota
Dorota59 05.02.2013 16:07
mniam
Dorota59 05.02.2013 16:07
mniam
edi 29.01.2013 15:52
genialne
Kasia35 28.01.2013 08:41
ciekawa nazwa
V_kuchareczka 27.01.2013 20:37
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak