Banany z białą czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    5 dag
  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
  • cynamon Prymat

  • biała czekolada

    1 szt
  • banan

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obrać, zanurzyć w winie na 20 min. następnie wyjąć, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Masło roztopić i polać nim banany, lekko posypać cynamonem. Całość zapiekać ok. 20 min. Białą czekoladę roztopić i polać banany bezpośrednio przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (70)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
owca441 21.06.2012 16:09
banany niby nic takiego a co można z nich wyczarować
KLEO 17.06.2012 17:48
mmm, na pewno smakują cudownie
olkaaa 16.06.2012 09:40
bardzo ciekawy pomysł
teresa18 05.06.2012 16:50
pyszności
teresa18 05.06.2012 16:50
pyszności
Elżbieta17 04.06.2012 13:22
smaczny deser:)
kamyk 31.05.2012 08:25
fajny pomysl na banany
ben-ka 22.05.2012 07:53
Tak przygotowane banany muszą być pyszne.
artur7 11.05.2012 10:07
pycha
Motorek 21.04.2012 13:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat