Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
banan
4 szt -
oliwa
1 łyżka -
masło
1 łyżka -
mleczko kokosowe
5 łyżek -
maliny mrożone
50 dag -
cukier
20 dag
Przepis i sposób przygotowania Banany w sosie malinowym
Przygotować sos: maliny zasypać cukrem, a gdy trochę rozmarzną, zmiksować.
Banany obrać, przekroić w poprzek na pół, a każdą połówkę jeszcze raz na pół. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, włożyć banany, posypać cukrem i smażyć 3-4 minuty. Dodać mleczki kokosowe i dusić 1-2 minut. Przed podaniem polać sosem malinowym.
Komentarze (8)