Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście naleśnikowym
Banany w cieście naleśnikowym to propozycja prostej w przygotowaniu przekąski lub deseru do popołudniowej kawy. Przygotowując banany w cieście, pamiętajcie by samo ciasto naleśnikowe było gęściejsze niż do przygotowania tradycyjnych naleśników. To niezwykle ważne, by ciasto "oblepiło" cały owoc, by zapobiec jego spłynięciu. By dodatkowo podkreślić smak i słodycz bananów - koniecznie wzbogaćcie ciasto szczyptą cynamonu lub cukru z cynamonem Prymat.
Kroki postępowania
Jajko wbić do naczynia, wlać mleko, wsypać mąkę i łyżkę cukru pudru.
Ciasto wymieszać. Powinno być gęstsze niż na naleśniki. Ostawić na 15 minut, aby "odpoczęło".
Smażyć na patelni, przewracając co jakiś czas, aby przyrumienić ciasto.
Banany można podawać na ciepło z bitą śmietaną lub ulubioną polewą.
Smacznego.