Banany w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    5 łyżek
  • olej do smażenia

    500 ml
  • mąka pszenna

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • woda

    100 ml
  • cynamon

    2 szczypty
  • banan

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, jajkiem i wodą. Ciasto odstawić na 15 minut, następnie banany obrać ze skórki, przekroić i obtaczać w cieście. W garnku rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim porcjami banany. Przed podaniem polać je miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 21.09.2013 22:51
świetny smak
gabi162825 02.01.2013 20:15
super
IKrakowianka 20.10.2012 19:46
pycha!
Katarzyna/kate1980 17.05.2012 21:57
fantastyczne
edi 23.03.2012 12:53
Rewelacja:)
pacpaw 22.01.2012 19:00
przyznam że nigdy nie robiłem
Barbara55 19.11.2011 15:56
a co na to banan ?
kielcok1 10.10.2011 19:46
o jej
rakow2 01.04.2011 16:39
stawiam na banana
pioge7 28.02.2011 18:48
uwielbiam banany w każdej ilosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat