Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany po Afrykańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 6 szt.
mąka pszenna 12 gram
mąka ryżowa 12 gram
jajko 2 szt
mleko 1/2 litra
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
cukier puder do posypki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Banany po Afrykańsku

Wykonanie:
Zmieszać obie mąki, dodać jajka, cynamon, sól i ubić dokładnie , dolewając w miedzy czasie mleko. Następnie ciasto odstawić na godzinę. Po czym maczać w nim pokrojone banany. Smażyć na gorącym oleju do zrumienienia, posypać cukrem pudrem i podawać jeszcze ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 10.04.2015 15:53
Pyszne, ja smażę na maśle;)
R'n'G Kitchen 10.04.2015 13:21
Pycha! Do tego miód...mmmm! Mniam!
Monika-twin 10.04.2015 09:02
WYGLĄDA APETYCZNIE,MNAIM.
Wafelek2601 09.04.2015 22:35
Ciekawy przepis
Habibi 09.04.2015 21:56
Bardzo je lubię, a do smażenia warto dodać trochę klarowanego masła na smak i zapach :)
bogusia 82 09.04.2015 21:14
Pyszne bananki:)
Ania321 09.04.2015 21:05
fajny przepis, warto wypróbować :)
Renata9 09.04.2015 20:25
Fajny deserek
Stenka 09.04.2015 18:59
ciekawy przepis
pestka 09.04.2015 18:35
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak