Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowy deser

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 1 szt
miód 1 łyżeczka
żurawina suszona 5 szt
płatki migdałowe 1 łyżeczka
orzechy włoskie 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowy deser

Wkładamy umytego banana w skórce do gorącego piekarnika i trzymamy ok. 20 min aż cały będzie czarny i miękki.
Odcinamy końcówki, zdejmujemy środkowy pasek. Banan powinien mieć kremową konsystencję.
Polewamy miodem, posypujemy orzechami. Dekorujemy żurawiną i płatkami migdałów. Jemy na ciepło. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 06.05.2014 11:55
Fajny banan :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak