Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowo - orzechowe tosty na wysepce toffi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kromki
bana 1 sztuka
masł 1 łyżka
miód 1 łyżka
sos toffi 3 łyżki
cukier puder 1 łyżka
orzechy nerkowca 1 garśc
orzechy arachidowe 1 garśc

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowo - orzechowe tosty na wysepce toffi

Urządzenie do opiekania rozgrzewamy.

Kromki chleba tostowego smarujemy masłem.

Banany rozgniatamy.

Mieszamy z posiekanymi orzechami i odrobiną miodu.

Smarujemy grubo kromkę chleba , przykrywamy drugą.

Zapiekamy w urządzeniu.
( posmarowane masłem strony mają być "na zewnątrz" ).

Gdy tosty ładnie się zezłocą , wyciągamy na talerz , opruszamy cukrem pudrem i polewamy sosem toffi.

Zajadamy jeszcze ciepłe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarnyaniol1990 06.09.2012 22:28
npewno wypróbuje :)
Sylwia56
Sylwia56 05.09.2012 14:42
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak