Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
6 sztuk -
mąka
1 szklanka -
cukier
1 szklanka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier waniliowy
1 sztuka -
powidła
4 łyżki -
galaretka agrestowa
2 sztuki -
krem do tortów
1 sztuka -
banan
2 kg
Przepis i sposób przygotowania Bananowiec inny Justysi
Upieczony biszkopt kroimy na pół i smarujemy lekko powidłami.
Masa bananowa: banany ugniatamy dodajemy do nich roztrzepaną margarynę. Miksujemy. Do gotowej masy wlewamy żelatynę i mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt i odstawiamy do lodówki.
Masa czekoladowa: Odmierzamy 300 ml zimnego mleka i wsypujemy do nich krem to tortów. Miksujemy.Gotową masę odstawiamy do lodówki.Po 20 minutach wyciągamy ją i smarujemy ją na masę bananową.
Na wierz dajemy biszkopt, który polewamy galaretką agrestową. Do ozdoby możemy również dać cienko pokrojone banany.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)