Bananowiec inny Justysi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • powidła

    4 łyżki
  • galaretka agrestowa

    2 sztuki
  • krem do tortów

    1 sztuka
  • banan

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt:6 białek ucieramy z cukrem (szklanka) i cukrem waniliowym. Dodajemy do nich żółtka, mąkę (szklanka) i łyżeczkę proszku do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach.

Upieczony biszkopt kroimy na pół i smarujemy lekko powidłami.

Masa bananowa: banany ugniatamy dodajemy do nich roztrzepaną margarynę. Miksujemy. Do gotowej masy wlewamy żelatynę i mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt i odstawiamy do lodówki.

Masa czekoladowa: Odmierzamy 300 ml zimnego mleka i wsypujemy do nich krem to tortów. Miksujemy.Gotową masę odstawiamy do lodówki.Po 20 minutach wyciągamy ją i smarujemy ją na masę bananową.

Na wierz dajemy biszkopt, który polewamy galaretką agrestową. Do ozdoby możemy również dać cienko pokrojone banany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janek 21.07.2012 12:11
wygląda przepysznie:)
JaPaqc 04.05.2012 07:57
super wygląda
caralajna 12.02.2012 13:05
super przepis
Emiliozo 09.01.2012 22:21
piękny wyszedł
anja3107 14.12.2011 12:42
smakowicie wygląda
dianix 11.12.2011 00:04
pieknie wyrosniety
dianix 11.12.2011 00:04
pieknie wyrosniety
Dorian 29.11.2011 11:38
apetyczne słodkosci
Justa32 12.10.2011 11:28
pycha
ronald88 24.07.2011 17:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat