Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło roślinne w kubeczku
0,5 małego kubeczka -
galaretka cytrynowa
1 sztuki -
galaretka pomarańczowa
2 sztuka -
biszkopty okrągłe
1 opakowanie -
banan
5 sztuk
Przepis i sposób przygotowania Bananowiec
2. Spód tortownicy zapełnić biszkoptami zamaczanymi w galaretce pomarańczowej.
3. Wylać na to masę bananową, wstawić do lodówki.
4. Po upływie godziny ułożyć na zastygniętej masie bananowej ostatniego banana pokrojonego w talarki.
5. Zalać dwoma galaretkami pomarańczowymi.
Deser pyszny i szybki
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się