Bananowiec

Bananowiec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roślinne w kubeczku

    0,5 małego kubeczka
  • galaretka cytrynowa

    1 sztuki
  • galaretka pomarańczowa

    2 sztuka
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • banan

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. 4 banany pokroić w talarki i zmiksować razem z 0,5 masełka roślinnego w małym kubeczki, 0,5 szklanki cukru pudru i galaretką cytrynową rozpuszczoną w połowie wody zalecanej w przepisie na galaretkę.
2. Spód tortownicy zapełnić biszkoptami zamaczanymi w galaretce pomarańczowej.
3. Wylać na to masę bananową, wstawić do lodówki.
4. Po upływie godziny ułożyć na zastygniętej masie bananowej ostatniego banana pokrojonego w talarki.
5. Zalać dwoma galaretkami pomarańczowymi.

Deser pyszny i szybki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

18.04.2015 15:11
może być smaczny

kielcok1

01.01.2012 16:27
super

kotlet

19.06.2011 22:30
fajnie wygląda

Krzysztof42

10.10.2010 15:01
fajny deser

Zofia12

05.05.2010 11:25
Pezrpis mojej mamy, niesamowice prosty, a pyszny deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat