Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń bananowy 2 szt
mleko 3 szkl
masło lub margaryna 200 g
cukier 1 łyżka
galaretka pomarańczowa 2 op
banan 6 szt
herbatniki jasne
herbatniki kakaowe

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Kroki postępowania

1
2 szkl mleka zagotować z cukrem , w 1 szkl mleka rozmieszać budynie i wlać na gotujące się mleko mieszać aż zgęstnieje . Przykryć złotkiem żeby nie siadł kożuch i odstawić do ostygnięcia.
Krok 1 - Bananowiec foto
2
Miękką margarynę utrzeć z 1 łyżeczką soku z cytryny na puch.
Krok 2 - Bananowiec foto
3
Dodać ostudzony budyń i ucierać do połączenia się.
Krok 3 - Bananowiec foto
4
Jasne herbatniki ułożyć na spodzie blachy.
Krok 4 - Bananowiec foto
5
Na herbatniki wylać 1/3 część masy i poukładać plasterki bananów.
Krok 5 - Bananowiec foto
6
Następnie wyłożyć herbatniki kakaowe i znowu 1/2 część masy , banany i herbatniki jasne masa i banany. Na wierzch placka wylej tężejącą galaretkę. Wstaw do lodówki
Krok 6 - Bananowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.01.2016 15:57
smaczne ciasto
Agnieszka-87-25 08.01.2016 14:37
ciasta jak dla mnie
anka1988 08.01.2016 13:34
fajne ciacho. czy banany nie ściemnieją w cieście?
ada.la 08.01.2016 13:28
lubię takie ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak