Bananowa wyspa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    400 ml
  • biszkopty okrągłe

    3-4 sztuki
  • banan

    1 sztuka
  • cynamon

    szczypta
  • jabłko

    2 krążki
  • budyń bananowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu dodając troszkę mniej mleka ja dodałam 400 ml a w przepisie było 0,5 litra. Ugotowany budyń przełożyć do salaterki i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wyłożyć na talerzyk spodem do góry. Biszkopty rozkruszyć jednego zostawić. Wspólnie z dzieckiem osypać pokruszonymi biszkoptami budyń. Banana obrać podzielić na trzy kawałki za pomocą wykałaczki zrobić cynamonem oczka i uśmiechy. Jednemu bananowi robimy kapelusz z biszkoptu a dwóm pozostałym kapelusze robimy w krążków jabłka. Bananowe ludki układamy na budyniowej wyspie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pyszota 24.04.2014 17:47
na pewno pyszne
Klausia 15.04.2014 20:47
hehe, ale fajne :)
Ela15 05.04.2014 14:25
bardzo fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat