Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa jaglanka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 120 g
mleko 1,5 szklanki
jogurt grecki 2 lyzki
miód 1 lyzka
banan 1 szt
rodzynki 1 garść złote
borówki 1 garść
płatki kukurydziane 1 garśc w miodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa jaglanka


Kaszę wypłukać dokładnie pod bieżącą wodą, odcedzić. Wrzucić do garnka, zalać mlekiem i gotować 15 minut, aż kasza wchłonie całe mleko. Przestudzić.

Dodać jogurt i połamanego banana, zmiksować blenderem na gładką masę. Dosłodzić miodem. Wymieszać i schłodzić.

Masę nałożyć do szklaneczek. Wierzch posypać borówkami, złotymi rodzynkami i pokruszonymi płatkami. Podawać od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

turkus3 01.02.2015 14:33
wygląda bardzo apetycznie !
ilka01 01.02.2015 08:54
smacznie i zdrowo:)
IZABELA29 31.01.2015 17:56
Zdrowa przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak