banan w miodzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    2
  • miód pszczeli

    3 łyżki
  • czekolada mleczna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód rozpuszczamy na patelni. Gdy będzie gorący kładziemy na patelnię pokrojonego wzdłuż banana. Pieczemy z dwóch stron, aż nabierze żółtego koloru. Czekoladę (w tym przypadku to był świąteczny zając, którego nikt nie chciał) kruszymy i podgrzewamy w garnuszku. Gdy czekolada rozmięknie można ją chwilkę potrzymać na ogniu, by zrobiła się chrupiąca. Mieszamy i rozdrabniamy, by były to małe cząstki. Posypujemy nią banana i serwujemy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 30.09.2013 17:53
raczej nie jadłam
Ela15 31.03.2012 08:38
fajny
Ada-Gaba 15.03.2012 13:03
Świetne
ben-ka 22.01.2012 00:27
szybki a jaki smaczny deserek.
Justyna37 01.01.2012 23:15
Smaczny
eduszo 30.12.2011 09:01
Fajna sprawa z tym bananem.
Renia1 29.12.2011 23:39
uwielbiam tak podane banany!
dianix 21.12.2011 18:19
pewnie słodziutkie bardzo:]
teresa18 12.12.2011 16:58
mniam pyszne
Brigitte 01.12.2011 09:12
bardzo słodkie i smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat