BAKŁAŻANY Z SEREM FETA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    200 gram
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • NASIONA KMINKU

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    1/2 szkl
  • sól

    do smaku
  • bakłażan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany umyć i osuszyć.Każdy pokroić wzdłuż na 6 plastrów.Oprószyć solą i polać sokiem z cytryny.Odstawić na 10 minut aby puściły sok.Szczypiorek opłukać i zanurzyć w osolonym wrzątku.Spłukać pod zimną bieżącą wodą i odsączyć.Posiekać obrane ząbki czosnku i wymieszać z papryką,kminkiem i oliwą..Odstawić do lodówki.Plastry bakłażana odsączyć na papierowym ręczniku.Piec na grillu ok.3 minuty z każdej strony,aż ściemnieją.Gorące zanurzyć w czosnkowej marynacie i wstawić do lodówki na 2 godziny.Ser pokroić na 12 kawałków.każdy owinąć plastrem bakłażana i obwiązać szczypiorkiem.Polać pozostałą marynatą i oprószyć solą i pieprzem.Podawać z grzankami z masłem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 06.12.2013 08:06
moje smaki, pyszne
anemon 17.11.2013 14:26
Podoba mi się Twój przepis.
Beata23 21.08.2013 17:27
dobre i zdrowe
misia53 23.04.2013 00:47
nie pamiętam kiedy bakłażany jadłam .... często zaś cukinię...
berys18 26.01.2013 20:22
super połączenie
Motorek 19.12.2012 10:18
pycha
Seba 28.11.2012 10:22
super
Krystyna32 26.08.2012 17:53
pycha
Wafelek2601 28.05.2012 09:20
rewelacja
MAŁY 02.01.2012 12:39
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat