BAKŁAŻAN Z KURCZAKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1
  • cebula

    2
  • bakłażan

    2
  • wino białe wytrawne

    1/2 skzlanki
  • pomidory

    2
  • oliwa

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    10 dag
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka dzielimy na porcję i podsmażamy aż się zarumieni. Pomidory kroimy na kawałki. 1 cebule kroimy w pól krążki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na tłuszczu podsmażamy cebulę, czosnek i pomidory. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy natka pietruszki.
Zalewamy bulionem i winem oraz dodajemy cebulę, czosnek i pomidory. Dusimy 15 minut.
Bakłażany kroimy w grube plastry, doprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i smażymy. Drugą cebule kroimy w krążki i podsmażamy. Na półmisek wykładamy kurczaka a wokół bakłażana

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 29.12.2013 20:58
ciekawy przepis
Barbara55 20.01.2012 17:53
o jej
rakow2 28.04.2011 16:45
kurczak to bardzo miły ptak
kotlet 16.04.2011 23:35
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat