Bakłażan smażony z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • kiełbasa

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ponieważ bakłażan znakomicie wciąga wszystkie tłuszcze jak gąbka, smażę go często razem z kilkoma plasterkami kiełbasy by nabrał jej smaku.

Na patelni rozgrzewam łyżeczke oliwy, podsmażam plasterki kiełbasy.
Bakłażana myję, kroje w plastry oprószam sola i podmsażam razem z kiełbasą.
Używam jako dodatek do kanapek lub obiadu bądz jako składnik sałatek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat