Bakłażan smażony z kiełbasą

Bakłażan smażony z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • kiełbasa

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bakłażan smażony z kiełbasą

Ponieważ bakłażan znakomicie wciąga wszystkie tłuszcze jak gąbka, smażę go często razem z kilkoma plasterkami kiełbasy by nabrał jej smaku.

Na patelni rozgrzewam łyżeczke oliwy, podsmażam plasterki kiełbasy.
Bakłażana myję, kroje w plastry oprószam sola i podmsażam razem z kiełbasą.
Używam jako dodatek do kanapek lub obiadu bądz jako składnik sałatek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat