Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAKALIOWE TRUFLE

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

daktyle 40 g-suszone
jagody goji 25 g-suszone
żurawina suszona 25 g
rodzynki 10 g
siemię lniane 12 g
wiórki kokosowe 20 g
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: BAKALIOWE TRUFLE

Do miseczki przełożyć wszystkie suszone bakalie. Zalać szklanką wrzątku. Zostawić na około godzinę. Następnie odcedzić i zostawić na sicie około 5 minut.

W między czasie zmielić siemię. Dodać wiórki kokosowe, oraz namoczone bakalie. Zblendować. Dodać wodę i ponownie zblendować na gładką masę.

Wilgotnymi dłońmi formować trufle wielkości orzecha włoskiego. Gotowe trufle obtoczyć . Odłożyć do lodówki na około 2-3 godziny, im dłużej „leżakują” tym są twardsze a tym samym smaczniejsze. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.07.2017 17:33
smaczne trufle
Mniam 24.01.2016 17:03
Bardzo smaczne trufelki.
Ola1984 24.01.2016 10:54
Świetne, przekąska idealna :)
Skotka 24.01.2016 08:32
Świetny deser:)
mikix4 23.01.2016 22:27
Bardzo zachęcające
sliwka 23.01.2016 21:43
Super smaczne i proste;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak