Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderkowe kulki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 250 gram
budyń śmietankowy 35 gram
masło 3/ kostki
orzechy
skórka z pomarańczy lub limonki
kakao 1 łyżka
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderkowe kulki

Budyń gotujemy wg opisu na opakowaniu i studzimy.
Masło miksujemy i powoli dodajemy budyń.
Herbatniki mielimy na drobno. Dodajemy kakao, rodzynki, pokrojone orzechy, skórkę i łyżkę rumu. Masę budyniową i herbatniki łączymy na jednolitą masę i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
Następnie formujemy małe kulki i obtaczamy w pokruszonych herbatnikach, lub jak kto lubi w wiórkach kokosowych.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 02.03.2014 15:03
Bardzo fajne, słodkie kuleczki :)
gibli 25.02.2014 12:50
świetne kuleczki, poproszę jedną)
Adam/ZUB3R 25.02.2014 11:12
smaczne kulki
dodi 25.02.2014 10:32
zjadłabym z chęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak