Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka poznańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 30 dag
mleko 1/3 szklanki
masło 10 dag
kakao 2 łyżki
powidła śliwkowe 1 słoik
bakalie 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka poznańska

Herbatniki drobniutko pokruszyć. Bakalie drobno pokroić. Mleko zagotować z masłem i kakao. Zanim wystygnie zalać nim herbatniki. Dołożyć powidła i bakalie. Masę wymieszać. Rozsmarować w foremce wyłożonej pergaminem. Polać polewą i schłodzić 8 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

muffina 22.03.2013 20:07
mmm moja mama takie robi czad;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak