Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAJADERKA

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto z zaklacem 1 szt
mleko 0,5 szkl
margaryna 125 gram
czekolada 200 gram
kakao 2 łyzki
spirytus 50 ml
olejek rumowy 1 szt
dżem 300 gram
ciastka 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: BAJADERKA

Suche składniki(nieudane ciasto lub poświąteczne resztki i ciastka mogą być te co nam nie smakowały i się zestarzały) mielimy maszynką do mięsa, w mleku rozpuszczamy margarynę z kakao i czekoladami( mogą być jakieś jajka, baranki i mikołaje). Rozpuszczone dodajemy do suchej masy, dokładamy dżem, spirytus i olejek. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kulki żądanej wielkości. Ja swoje obtaczam w wiórkach kokosowych, ale można polać je polewą czekoladową, posypać orzeszkami, posypką, płatkami migdałowymi, itp.
Po przygotowaniu bajaderek wkładamy je do lodówki, po paru godzinach można już się delektować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anusq18
anusq18 20.01.2014 17:19
uwielbiam ;))))
Paolcia 30.11.2012 09:33
pomysłowe
Magula 29.11.2012 18:45
ładnie wyglądaja
Agnieszka91 29.11.2012 18:30
fajny pomysł
justys759 29.11.2012 17:11
pycha!
daria2911 29.11.2012 16:46
super
eMMe 29.11.2012 15:25
Ale to wygląda super:)
Anula 29.11.2012 14:56
Zrobił Wam sie zakalec, nie ma problemu , będą bajaderki:)
fijolek91 29.11.2012 14:23
rewelacyjna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak