Bajaderka

Bajaderka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • margaryna

    25 dag
  • cukier

    20 dag
  • kakao

    1 łyżka
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • dżem owocowy

    5 łyzek
  • bakalie

  • rum

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem przesiać, posiekać z masłem dodać cukier z jajka . Ciasto wyrobić, podzielić na 2 części i upiec oddzielnie 2 placki . Jeden placek -jeszcze ciepły- pokruszyć w misce , dodać kakao , bakalie,rum i utrzeć z mlekiem. Drugi placek posmarować marmoladą i wyłożyć masę z bakaliami . Polać polewą i dowolnie ozdobić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 10.12.2012 17:03
super
Luki 18.01.2012 17:46
smaki z dzieciństwa
junox 04.01.2012 15:24
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat