Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAGIETKI Z PASTĄ Z FETY ORAZ SZYNKĄ SZWARCWALDZKĄ I KIEŁKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

bagietka
ser feta 150 g
olej 2 łyżeczki, z ostrą papryką, pomidorami i bazylią
śmietana łyżeczka
szczypiorek posiekany łyżka

Dodatkowo

szynka parmeńska 4 plastry - u mnie szwarcwaldzka
pomidorki koktajlowe 3
kiełki rzodkiewki garść

Przepis i sposób przygotowania na: BAGIETKI Z PASTĄ Z FETY ORAZ SZYNKĄ SZWARCWALDZKĄ I KIEŁKAMI

Bagietkę kroję pod ukosem na 12 kawałków, pomidorki w ćwiartki.
Każdy plasterek szynki dzielę na trzy, po środku układam kiełki i zwijam w ćwiartki.
Fetę rozgniatam, łączę z olejem, śmietaną i szczypiorkiem - ma powstać gładka pasta.
Bagietki smaruję przygotowaną pastą z fety, dekoruję szynką i ćwiartkami pomidorków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 10.07.2017 18:24
Fajna przekąska :)
cukiereczek 10.07.2017 17:22
no tak, idealna propozycja na śniadanie
SzczyptaChili 10.07.2017 12:57
Idealne na niedzielne śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak