Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
camembert
2 szt -
bagietka
2 szt -
sos
-
brązowy cukier
1/2 szklanki -
masło
3 łyżki -
ocet balsamiczny
300 ml -
pasta
-
suszone pomidory
1 garść -
kapary
1 garść -
bazylia
-
Sałatka:
-
rukola
1 garść -
bazylia
-
szczypiorek
1 garść -
mięta
-
sok z cytryny
-
sól
-
pieprz
-
oliwa
-
wino czerwone wytrawne
100 ml -
szalotka
10 szt
Sposób przygotowania
W rondlu skarmelizuj cukier, dorzuć cebulki. Dodaj masło. Gdy masło się połączy z cukrem, dolej octu balsamicznego i wytrawnego wina. Dorzuć kilka listków estragonu.
Ogień zmniejsz do minimum. Cebulki duś przez 1,5 godziny. Wszystkie składniki pasty dokładnie posiekaj i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Bagietki przekrój wzdłuż i każdą posmaruj pastą. Bagietki wstaw do nagrzanego do 120 stopni piekarnika i piecz, aż się zrumienią. Do piekarnika wrzuć całego camemberta i piecz go, aż napęcznieje. W trakcie pieczenia zrób sałatkę. Zioła wymieszaj z sokiem z cytryny. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Gotową bagietkę polej sosem z cebulkami i posyp sałatką. W napęczniałym camembercie zrób dziurę i polej nim gotowe bagietki.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)