Bagietka z wędzonym łososiem, awokado i karmelizowana cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe bagietki

    4 szt.
  • łosoś wędzony

    100 g.
  • pomidor

    1 szt.
  • awokado

    1 szt.
  • sól

  • pieprz

  • sok z limonki

  • oliwa

    2 łyżki
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • masło ziołowe

  • cebula czerwona

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietki rozkroić i podgrzać . Posmarować masłem (a jeśli awokado jest bardzo dojrzałe i miękkie, można nim posmarować pieczywo zamiast masła). Obłożyć plasterkami awokado, skropić sokiem z limonki, dodać półplasterki pomidora, posypać solą, pieprzem. Dodać plastry łososia wędzonego. Posypać jeszcze pieprzem i dodać cebulkę :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 02.02.2017 15:17
na pewno smaczne
Sarenka 31.12.2011 11:22
Wygląda równie pysznie co pięknie
Ewa104 08.09.2011 11:11
Pyszności!
PaniMISIOWA 31.03.2011 15:34
piękna!
pawel6 01.02.2011 11:48
na drugie śniadanko do pracy - idealny pomysł
MAŁGORZATA108 31.01.2011 19:11
Aż się prosi schrupania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat