Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z pomidorami w głównej roli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory suszone 10 szt.
kapary 1 łyżka
oliwki zielone 6 szt.
PASTA ŚRÓDZIEMNOMORSKA: 80 g
kiełki rzodkiewki 10 g
bagietki 3 szt.
oliwa 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z pomidorami w głównej roli

Pomidory suszone, kapary i oliwki drobno siekamy, oliwą z oliwek całość zalewamy. Pieprzem doprawiamy i na 1 godzinę do lodówki odkładamy.
Piekarnik na 200°C nastawiamy, bagietki na dwie części przekrawamy. Przygotowane pomidory na nie nakładamy i do piekarnika na 10 min wkładamy.
Na chrupiące, gorące bagietki pachnące, pasty śródziemnomorskiej dodajemy, kiełkami rzodkiewki posypujemy i smacznie sobie jemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 02.12.2013 17:00
Dekoracja też smakowita i piękna.
dwa pokoje z kuchnią 02.12.2013 11:11
super zdjęcie!
agnieszka214 02.12.2013 10:45
ładnie podana
Niki22 02.12.2013 10:34
świetna prezentacja ;) równie smakowita jak sama potrawa :)
pawel123 02.12.2013 10:21
pyszności mniam
gosia47-47 02.12.2013 09:46
ślicznie podane :D
Mysiunia 02.12.2013 09:40
piękna kompozycja :)
aniagdz 02.12.2013 09:28
prosta, smaczna przystawka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak