Bagietka prowansalska z szynką szwarcwaldzką, pomidorami cherry i kaparami

Bagietka prowansalska z szynką szwarcwaldzką, pomidorami cherry i kaparami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka prowansalska

    2 sztuki
  • szynka szwarcwaldzka

    200 gram
  • pomidorki koktajlowe

    200 gram
  • jabłuszka kaparowe

  • bazylia świeża

  • masło 82%

    50 gram
  • czosnek

    1 ząbek
  • zioła prowansalskie

Do smaku:

  • pieprz kolorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować masło – w blenderze zmiksować na aksamitną masę masło z dodatkiem Ziół prowansalskich Prymat i ząbku czosnku. Bagietki przekroić na połówki, a następnie wzdłuż na dwie części. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i lekko zarumienić. Wyjąć z piekarnika, każdą kanapkę posmarować przygotowanym masłem. Następnie układać cienkie plastry szynki, pokrojone na połówki pomidorki oraz Jabłuszka kaparowe Smak. Gotową kanapkę oprószyć pieprzem kolorowym i ozdobić liśćmi świeżej bazylii.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat