Bagietka grillowana z pomidorem i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzały pomidor

    1 sztuka
  • mozzarella

    3 plastry
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżeczki
  • bagietka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekrojoną bagietkę posmarować oliwą z oliwek i upiec z obu stron w piekarniku pod grillem lub w tosterze.
Pomidory umyć i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z posiekanymi ziołami.
Rozgrzać oliwę z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i na końcu pomidory.
Na upieczone kromki ułożyć plastry mozzarelli, następnie układać pomidory, można udekorowac listkami bazylii.
Natychmiast podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 13.03.2012 15:20
pyszne
ronald88 23.12.2011 11:37
super
Ania67 05.12.2011 00:32
pysznosci
Monika111 20.11.2011 16:20
fajna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat