Bagietka grillowana z pomidorem i mozzarellą

Bagietka grillowana z pomidorem i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzały pomidor

    1 sztuka
  • mozzarella

    3 plastry
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżeczki
  • bagietka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Bagietka grillowana z pomidorem i mozzarellą

Przekrojoną bagietkę posmarować oliwą z oliwek i upiec z obu stron w piekarniku pod grillem lub w tosterze.
Pomidory umyć i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z posiekanymi ziołami.
Rozgrzać oliwę z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i na końcu pomidory.
Na upieczone kromki ułożyć plastry mozzarelli, następnie układać pomidory, można udekorowac listkami bazylii.
Natychmiast podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Kate131 13.03.2012 15:20
pyszne
ronald88 23.12.2011 11:37
super
Ania67 05.12.2011 00:32
pysznosci
Monika111 20.11.2011 16:20
fajna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat