Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babuszka malinowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 7 łyżek
cukier wanilinowy 1 łyżka
mąka pszenna 10 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
margaryna do pieczenia 160 g
jajko 3 sztuki
jogurt naturalny 5 łyżek
maliny świeże 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babuszka malinowa

Kroki postępowania

1
Miękką margarynę ucieramy z dwoma rodzajami cukru, następnie dodajemy po jednym jajku.
Krok 1 - Babuszka malinowa foto
2
Gdy masa się połączy dodajemy porcjami na zmianę mąkę z proszkiem i jogurt.
Krok 2 - Babuszka malinowa foto
3
3/4 jednolitej masy wylewamy do keksówki o długości 25 cm, układamy większość malin
Krok 3 - Babuszka malinowa foto
4
wylewamy resztę ciasta i dekorujemy wierzch pozostałymi owocami.
Krok 4 - Babuszka malinowa foto
5
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez 45 minut.
Krok 5 - Babuszka malinowa foto
6
Smacznego!
Krok 6 - Babuszka malinowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 21.07.2013 20:25
Pyszności :)
wyattearp 21.07.2013 17:52
pyszności !!!!!!!!!!!
Megg 21.07.2013 17:25
super ciacho
idealme 21.07.2013 17:05
lubię takie babki, super jako poranne śniadanko!
Zdzisław 21.07.2013 15:32
lubię masłem cienko posmarować takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak