Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana z kapustą kiszoną I grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

ziemniaki 2 kg
mąka pszenna 1 lyzka
oliwa 6 lyzek
sól i pieprz

Farsz

kapusta kiszona 300 g
ziemniak 1 szt
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Goździki całe Prymat 1-2 szt
Majeranek suszony Prymat
grzyby suszone 3-4 szt
olej do smażenia

Porada

Mozna pod kapuste wylozyc warstwe pieczarek.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z kapustą kiszoną I grzybami

Grzyby zalewam wrzatkiem.Ziemniaki scieram na tarce,(wyciskam przez pieluche tetrowa nadmiar wody,dodaje spowrotem powstala skrobie)przyprawiam sola I pieprzem,dodaje make I oliwe.Wykladam na wysmarowana olejem i posypana maka forme.Pieke w nagrzanym piekarniku do ok 200st,az wierzch sie zrumieni(ok 50min)
W trakcie pieczenie pods.przygotowuje farsz-Na patelni rozgrzewam olej,wrzucam pokrojona drobno cebule,chwile smaze ,dodaje pokrojona kapuste,przyprawy i namoczone grzyby wraz z woda w ktorej sie moczyly,zalewam to 2 szkl wody i gotuje ok 20min.Nast,wszystko blenduje I doprawiam sola I pieprzem-duzooo pieprzu:-)Farsz klade na placka I pieke 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.11.2014 11:29
nie jadłam jeszcze takiej babki, jestem ciekawa jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak