Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z wiśniami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 20 dkg
mąka 30 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
wiśnie bez pestek 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z wiśniami

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy i na sam koniec dodajemy olej, mieszamy i wykładamy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia.

Na ciasto układamy wiśnie drylowane ze słoika.

Pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 30.10.2013 10:27
pyszne ciasto :) zjadłabym!
adelajda 25.10.2013 20:12
Szybko i bardzo smacznie :)
fotoviderek 25.10.2013 14:13
Świetna babeczka :)
monisia1977 25.10.2013 06:46
fajnie wygląda
Janina 24.10.2013 21:22
Bardzo lubię ciasta z owocami;)
bietka 24.10.2013 20:46
celinka43 to jest bardzo szybka babka, a zamiast pudru nie musisz nic dawać, albo jak dzieci lubią to możesz również polać polewą, życzę smacznego :)
celinka43
celinka43 24.10.2013 17:54
Długo się taką babeczkę robi? Mam mrożone wiśnie to może na niedzielę upiekę. Co zamiast pudru na wierzch, bo dzieci nie lubią?
Barbara777 24.10.2013 17:00
uwielbiam wiśnie w ciastach
malaczarna23 24.10.2013 15:57
bardzo lubię takie babki z owocami :)
Mniam 24.10.2013 15:22
Lubię bardzo ciasta z wiśniami.
msmors 24.10.2013 13:06
ale mi ślinka na tą babeczkę leci
Marta1986 24.10.2013 12:48
smaczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak