Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

babka z ryżu ze śliwkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
350 g
mleko
1,5 szklanki
woda
1,5 szklanki
tłuszcz
20 g
jajko
4 sztuki
śliwki
200 g
cukier
50 g
sól
Sklep Prymat
cukier waniliowy
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: babka z ryżu ze śliwkami

ryż ugotować na mleku z dodatkiem margaryny i soli. Jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszać z ryżem. Śliwki umyć, ewentualnie wyjąć pestki; śliwki suszone namoczyć parę godzin przed użyciem; śliwki mrożone wypłukać. Do ryżu dodać śliwki, pianę z białek i wymieszać. Ryż wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 27.07.2011 21:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak