Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
jajko 4
olej 8 łyżek
proszek do pieczenia mały
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy cukier i jajka. Miksujemy na jednolitą masę. Po zmiksowaniu na jedną masę dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i olej. Miksujemy .
Krok 1 - Babka z rodzynkami foto
2
1/2 ciasta wlewamy do formy.
Krok 2 - Babka z rodzynkami foto
3
1/2 ciasta, które jest w foremce posypujemy owocami. W tym przypadku miałam tylko rodzynki i zalewamy pozostałym ciastem.
Krok 3 - Babka z rodzynkami foto
4
Ciasto wlane do foremki wstawiamy do piekarnika na 180 stopni C na około 45 min. zależy od piekarnika.
Krok 4 - Babka z rodzynkami foto
5
Oto gotowe ciasto. Można je ma koniec posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Babka z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 25.05.2014 06:39
Babka z rodzynkami a w składnikach ani jednego rodzynka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak