Przepis i sposób przygotowania na: Babka z orzechami Zewy
Kroki postępowania
Część odłożyć do dekoracji babki.
Upieczoną babkę wyjąć po kilku minutach z formy na kratkę i wystudzić.
orzechy włoskie | 150 g |
jajko | 4 |
cukier waniliowy | 2 łyżka |
cukier | 3/4 szk |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczka |
mąka tortowa | 300 g |
woda gazowana | 1/4 szk |
masło lub margaryna | 250 g |
polewa czekoladowa | 100 g biała |
mleko | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: